skip to Main Content
Koken

Tonijn in een pittig jasje.
Dit recept is fantastisch na een drukke dag: makkelijk, lekker en eigenwijs. Tonijn uit blik, dat is waar je mee begint. Iets wat meer kan dan je denkt. Het geeft die smaakexplosie aan het eind die je niet verwacht van een blikje tonijn. De gesneden bosui en knoflook (tip: doe dit niet voor een vergadering), bak je even aan. Niet te uitgebreid, anders is je gerecht naar de maan. Je voegt (naar keuze) sambal en tonijn toe en om net iets eigenwijs te zijn een beetje koriander. Klaar is je recept! Je ziet het; je bent klein begonnen, maar nu is het net echt. Tip: lekker met rijst en broccoli.

 

Lezen

Boeken kun je nooit genoeg hebben. Dat is wat mij heeft gevormd als tekstschrijver; veel lezen. Het is interessant om de verschillende karakters te ontdekken in een goed boek, de culturen in een non-fictie verhaal of verdieping te zoeken in de weekendeditie van de krant. Het leert je om het verhaal achter iemand te lezen, iedereen heeft er één. Mensenkennis is essentieel bij het schrijven van een sterke tekst. Die kennis begint bij een gesprek en lezen. Het bedrijf leren kennen, de personen achter het bedrijf. Dat is wat mij blij maakt.

Muziek

Muziek, het doet iets met je. Het kan je raken, blij maken, ongedwongen laten dansen. Het gaat bij mij samen met tekst. Hoewel ik enorm kan genieten van een steengoede gitaarsolo: als de tekst niet goed is werkt het niet. Ik ben opgegroeid met The Rolling Stones, Dire Straits en Queen. Daar werd al een aardige toon gezet. Mijn liefde voor muziek zorgt ervoor dat ik tekst anders bekijk, creatiever schrijf en een tekst net even anders neerzet. ‘’Words make you think a thought. Music makes you feel a feeling. A song makes you feel a thought. ‘’– E.Y. Harburg

 

Back To Top