Ga naar hoofdinhoud
Koken

Recepttip! Tonijn in een pittig jasje.
Dit recept is perfect voor een drukke dag: makkelijk, lekker en een tikkeltje eigenwijs. Tonijn uit blik, dat is waar je mee begint. Het geeft die smaakexplosie aan het eind die je niet verwacht van een blikje tonijn. De gesneden bosui en knoflook (tip: doe dit niet voor een vergadering), bak je even aan. Je voegt (naar keuze) sambal en tonijn toe en voor die extra lekkere smaak wat koriander. Klaar is je recept! Je ziet het; je bent klein begonnen, maar nu is het net echt. Tip: lekker met rijst en broccoli.

Tijdens het koken komt mijn hoofd tot rust en kan ik mijn dag even rustig relativeren. Er komt dan ook weer ruimte vrij voor nieuwe ideeën.

Lezen

Boeken kun je nooit genoeg hebben. Veel lezen heeft de tekstschrijver in mij verder ontwikkeld. Het is interessant om de verschillende karakters en invalshoeken te ontdekken in een goed boek, de culturen in een non-fictie verhaal of verdieping te zoeken in de weekendeditie van de krant. Het leert je om het verhaal achter iemand te ontdekken, iedereen heeft er één. Mensenkennis is essentieel bij het schrijven van een sterke tekst. Die kennis begint bij een gesprek en wat speurwerk. De organisatie leren kennen, maar ook de personen in die organisatie, dat is wat mij blij maakt.

Muziek

Muziek, het doet iets met je. Het kan je raken, blij maken, ongedwongen laten dansen. Het gaat bij mij samen met tekst. Hoewel ik enorm kan genieten van een steengoede gitaarsolo let ik vaak ook op de woorden. Ik ben opgegroeid met The Rolling Stones, Dire Straits en Queen. Daar werd al een aardige toon gezet. Mijn liefde voor muziek zorgt ervoor dat ik tekst anders bekijk, creatiever schrijf en een tekst net even anders neerzet. ‘’Words make you think a thought. Music makes you feel a feeling. A song makes you feel a thought. ‘’– E.Y. Harburg

Back To Top